Start » Real flame – skorstensfria eldstäder

Real flame – skorstensfria eldstäder

Skulle du vilja sitta framför en brasa hemma i soffan? Skulle du vilja mysa med dina nära och kära framför en varm eldstad när vintern kryper sig på och gör dig en aning frusen? Det skulle vara fantastiskt tänker du, men det är omöjligt för att du bor i en lägenhet och har inte någon skorsten. Oroa dig inte, Real Flame gör det omöjliga möjligt. Genom en relativt ny teknik med bioetanol så kan nu vem som helst använda skorstensfria eldstäder i sitt hem, oavsett var och hur man bor. En skorstensfri kamin från Real Flame kan dessutom installeras varsomhelst i exempelvis hus, skidstuga i Åre eller lägenhet.

En skorstensfri kamin använder sig av en behållare som fylls upp med bioetanol, eller denaturerad etanol som det också kallas. Denna etanol finns i två olika former, antingen som gel eller som vätska. Elden som bildas liknar en eld som du får genom att bränna ved men avger ingen farlig avgas, rök eller aska. Koldioxid, ånga och värme är det enda som bildas. Biometanolen kan dock stjäla syre ifrån luften så det enda man behöver tänka på är att ha en relativt god ventilation i rummet. Real Flame säljer ett isopropyl-baserat bränsle som är exklusivt framtaget för användande av Real Flames skorstensfria eldstäder.

Real Flame – är det säkert att använda?

Man brukar säga att man inte ska leka med elden. Som tur är så leker Real Flame med elden åt dig först och levererar därmed produkter av hög kvalitet och säkerhet. Det finns dock några saker man bör tänka på om man skaffar sig en skorstensfri kamin: Häll aldrig bränsle på en redan brinnande eld, använd endast det avsedda bränslet för din kamin, håll undan från barn, ha din kamin på en jämn yta och lämna aldrig en eld utan tillsyn. Beställer du en kamin så får du med noga detaljerade instruktioner såsom dessa och så länge du följer dessa regler så är det ingen fara alls.

Real Flame erbjuder brasan som du alltid har drömt om