Start » Tillbehör till kaminer

Tillbehör till kaminer

Med rätt tillbehör kan du förbättra din kamins kapacitet och värme. Med kokplattor och bakugnar som tillval tar du tillvara på kaminens sköna värme och sparar samtidigt energi och pengar. Ett värmemagasin till kaminen gör att värmen lagras under lång tid och rummet värms upp längre. Vad skulle du behöva för tillbehör till din kamin? I Real Flames webshop hittar du ett stort utbud av tillval som gör upplevelsen av en sprakande eld än mer användbar och mysig. Hos dem hittar du exempelvis keramiska stenar, gnistgaller och veddofter för eldning med gasol, el eller alkogel men med den härliga doften av nyhuggen ved.

Tycker du om bakning och matlagning ska du definitivt testa att installera en bakugn till din kamin och dra nytta av fördelarna. En bakugn till en kamin blir lika varm som en vanlig ugn och resultatet blir fantastiskt gott. Till bakugnarna ingår en termometer för att du enkelt ska hålla koll på rätt temperatur. Det går lika bra att värma bullar som att baka en väldoftande paj i ugnen. Vill du ytterligare dra nytta av kaminens värme och använda den till matlagning går det även bra att installera en kokplatta. Att installera smarta tillbehör till kaminen gör att du får ett enklare liv, inte minst i sommar- eller fjällstugan.

Tillbehör som skyddar golvet

Du behöver ha ett golvskydd framför kaminen för att undvika att sot och gnistor hamnar på golvet. Golvskydden finns i flera varianter för att du ska hitta ett som passar din inredningsstil. Ett genomskinligt skydd gör att golvet syns igenom och ger rummet en modern känsla. Korta och mindre golvskydd går oftast att plocka bort och gör städningen enkel. Längre skydd går även in bakom kaminen och är inte möjliga att ta bort vid städning. Om kaminen är utrustad med en vridplatta som gör att den kan riktas åt vilket håll som helst, brukar man använda ett runt golvskydd som tillbehör.

Tillbehör till kaminer som golvskydd och kokplattor